آشنایی با بیماریهای روماتولوژی
کلمه روما اولین بار در کتاب Corpus بقراط قرن چهارم قبل از میلاد آورده شده است. معنی روما “جریان یافتن” است و یونانیهای قدیم علت درد و ورم مفاصل را جریان یافتن مایعات بیماریزا از مغز به مفاصل میپنداشتند.
به طور کلی بیماریهای روماتولوژی را به چهار دسته کلی تقسیم میکنیم:
دسته اول بیماریهایی که به دلیل استفاده زیاد از مفاصل به وجود میآیند و به نام بیماریهای دژنراتیو مفاصل شناخته میشوند. سردسته این گروه آرتروز مفاصل است که به طور شایع در زانو شناخته میشود.
دسته دوم بیماریهایی هستند که منجر به تورم مفاصل میشوند و با درد همراه هستند. این بیماریها در هر سنی رخ میدهند و هر مفصلی را مبتلا میکنند. شایعترین بیماری این دسته، آرتریت روماتوئید است.
دسته سوم بیماریهایی هستند که به دلیل گیر افتادن عصب در بخشهای مختلف بدن به وجود میآیند مانند کمردرد ناشی از فشار روی عصب سیاتیک به دلیل بیرونزدگی دیسک بین مهرهای.
دسته چهارم بیماریهای روماتیسمی هستند که تمام اعضای بدن را درگیر میکنند مانند قلب، مغز، ریه و … این گروه از بیماریها نسبت به سه دسته قبلی شیوع کمتری دارند ولی به دلیل ابتلای وسیع ارگانهای بدن تشخیص زودهنگام جهت تجویز درمان مناسب توسط روماتولوژیست از اهمیت ویژهای برخوردار است. بیماری لوپوس و اسکلرودرمی در این دسته قرار میگیرند.
نظر بدهید
(0 نظر)